Gepofte Quinoa Bars

 

Vandaag deel ik jullie mijn favoriete receptje voor een lekker tussendoortje!
Ingrediënten

  • 100 chocola
  • 120 gr notenboter
  • 1/4 theelepel zeezout
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 25 gr gepofte quinoa
  • 160 gr honing
  • 1/2 theelepel kaneel

Voor de chocolade

  • 1 eetlepel kokosolie
  • Ong. 70 gr Chocola

De bereiding

  1. Neem een ovenschotel en leg daar alvast een stukje bakpapier in.
  2. Vervolgens meng je het zout, de kaneel en de gepofte quinoa.
  3. Neem een klein steelpannetje en voeg daaraan de honing, notenboter en de kokosolie toe.
  4. Verhit dit mengsel op een zacht vuurtje en laat alles goed smelten.
  5. Giet nu het mengsel over de quinoa en meng goed.
  6. Dan neem je de ovenschotel en giet je het quinoa mengsel erin.
  7. Druk goed aan en zet hem dan in de diepvriezer.
  8. Doe ondertussen de chocola en de kokosolie in een pannetje en laat smelten op een laag vuurtje.
  9. Neem schotel uit even uit de diepvriezer en verdeel de gesmolten chocola beetje per beetje over de quinoa. Druk het aan met een lepel.
  10. Zet dit nu een 30-tal minuten in de diepvriezer.
  11. Na 30 min zijn de klaar om gesneden te worden!
  12. En dan smullen maar 😀

 

Tip: Je kan ze tot 2 weken in de koelkast bewaren of zelfs een maand in de diepvriezer!

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. isabelleuselli schreef:

    Deze zien er zo lekker uit dat ik ze ook al eens gemaakt heb! Dankjewel voor de heerlijke tip!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s