Receptjes met Peperkoek Van Vondemolen

Verloren brood van peperkoek met gebakken perziken en honing

Recept voor 2 personen

2 halve perziken uit blik

250gr mascarpone

1 ei

1.25 dl melk

2 sneetjes Vondemolen peperkoek

Bereiding

Snij de perziken in 8 maandjes en bak ze langs beide kanten in een pan met wat boter.

Doe de eieren en de melk in een kom en meng ze door elkaar. Dompel hier de stukjes peperkoek in en bak ze aan beide kanten in een pan met boter.

Pak een bordje en leg er de peperkoek op, hierop leg je 4 stukjes perzik.

giet voorzichtig een beetje honing over de peperkoek en klaar is je dessertje.

stoofvlees met peperkoek

Recept voor 4 personen

1kg rundsstoofvlees in stukken

33 cl bruin bier

2 eetlepels mosterd

2 plakjes Vondemolen peperkoek

150ml vleesbouillon

2 uien (fijngesneden)

2 laurierblaadjes

2 takjes tijm

2 wortelen

peper & zout

Bereiding

Neem een stoofpot en zet op een hoog vuurtje, doe er een flinke klont boter in. Stoof er eerst de fijngesneden ajuin met het vlees in tot het vlees een bruin kleurtje heeft, kruid met peper en zout.

Schenk het bier samen met de bouillon in de stoofpot en roer goed. Maak een kruidenbuiltje van de blaadjes laurier en de tijm en laat dit meestoven in de pot. 

Voeg de wortelschijfjes toe en besmeer de plakjes peperkoek met de mosterd en leg deze met de besmeerde zijde in de stoofpot. Laat het stoofvlees een 2-tal uur sudderen op laag vuur. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, plaats je het deksel op de pot. 

Breng het stoofvlees op smaak met peper en zout. 

Bij het stoofvlees kan je zelfgemaakte frietjes serveren!

Een peperkoeken ijsje

Benodigheden voor 2 ijsjes

4 plakes vondemolen peperkoek

1 liter ijs

een rond uitsteek vormpje

Bereiding

Steek rondjes uit de vondemolen peperkoek en laat ondertussen het ijs zacht worden in de ijskast.

Als het ijs zacht is schep je wat ijs op een stukje peperkoek en leg je er een ander stukje over. Je kan de zijkanten wat ronder maken met je lepel. Vries ze even terug in zodat ze mooi hard worden en klaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s